Top 7 greșeli pe care mirii le fac în ziua nunții

Top 7 greșeli pe care mirii le fac în ziua nunții

posted in: Video Nunta Mures | 0

Involuntar mirii fac mai multe greseli in ziua nuntii. Vorbim despre greselile facute fata de cameramani si fotografi. Retine ca toate greselile pe care tu ca mire, mireasa, le faci in ziua nuntii se reflecta in rezultatele pe care cameramanii si fotografii le obtin in urma colaborarii.

In acest articol iti prezint care sunt cele mai frecvente greseli pe care mirii le fac in ziua nuntii.

1. Alocarea timpului

Se intampla sa nu-ti organizezi timpul la secunda. Nici un ofertant nu va simti disconfort in cazul in care apar decalaje mici de timp. Problema insa apare in momentul cand mirii nu mai respecta desfasuratorul de eveniment din n motive.

De multe ori mi s-a intamplat sa ajung la mireasa acasa pentru a filma imbracatul, pregatirea acesteia pentru nunta.

Conform desfasuratorului de nunta aveam la dispozitie o ora pentru a surprinde actiunea. In realitate am avut 10 minute in care a trebuit sa compun si sa filmez tot ce trebuia sa fac intr-o ora. Motivele pentru care mirii nu respecta timpul estimat intr-un desfasurator de nunta sunt.

  • Intarzierea unui invitat, domnisoara sau cavaler de onoare;
  • Lipsa unor obiecte;
  • Decalarea timpului la make-up si / sau hair style.

Toti acesti factori influenteaza caliatea filmarii de nunta. Filmarea si fotografierea nuntii se face pe sistem live iar orice decalare de timp afecteaza actiunile ce vor urma. Despre timpul din ziua nuntii alocat pentru filmare si fotografiere am scris intr-ul articol recent pe care il poti citi aici.

2. Spatiul

Spatiul este un alt factor ce influenteaza calitatea rezultatului final. Fie ca vorbim de o camera de hotel sau propria casa, majoritatea mirilor prefera anumite spatii din motive subiective.

Se intampla ca fotograful sau cameramanul sa propuna un alt spatiu in care sa compuna. Daca nu se tine cont de sfatul profesionistului, rezultatele vor avea de suferit.

Majoritatea nuntilor au aceasta problema. Vorbim despre prima parte a nuntii in care atat mirele cat si mireasa se pregatesc pentru eveniment.

Numarul persoanelor invitate la pregatirea mirilor nu trebuie sa fie intr-un numar foarte mare. Un cameraman are nevoie de spatii pentru a compune chiar si prin mutarea punctelor de statie.

Cand totul devine foarte aglomerat, posibilitatile de a surprinde si a compune sunt tot mai mici.

 3. Despartirea echipei de filmare

Majoritatea mirilor care aleg filmarea nuntii cu 2 camere, aleg ca un cameraman sa fie prezent la mireasa si unul la mire. Acest lucru nu este recomandat.

Daca se va tine cont de timpul alocat pentru filmare se pot gasi nenumarate solutii pentru ca echipa de filmare sa nu fie despartita.

Calitatea informationala dar si artistica a filmarii de nunta scade drastic daca echipa este despartita.

Puterea grupului va fi inutila in acest caz. Realizeaza cu mare atentie desfasuratorul de nunta si nu separa cameramanii de nunta ce formeaza o echipa.

Fiecare cameraman fie el lider sau asist au atributiuni separate pentru a echilibra informatia filmata. Despre despartirea cameramanilor in filmarea de nunta am dezvoltat in acest articol pe care il poti citi aici.

4. Etapele nuntii

Noi cameramanii spunem ca nunta se desfasoara pe mai multe etape si anume: Make-up-ul miresei, pregatirea mirelui, pregatirea miresei, mersul la nasi, sedinta video, cununia religioasa, primirea invitatilor, prezentarea localului, petrecerea, furatul miresei, tortul, aruncatul buchetului, aruncatul jartelei, voalul miresei si hora acesteia.

Se intampla ca din lipsa de organizare sa omiteti una dintre aceste etape. Cursivitatea unei filmari de nunta este drastic afectata daca una dintre etape este omisa.

Cele mai populare cazuri sunt acelea cand mireasa propune ca fotograful si cameramanul sa vina dupa ce aceasta este imbracata. Argumentarea mireselor este prea putin importanta pentru noi cei care ne dorim sa realizam filmari calitative de nunti.

Cel mai afectat insa este clipul best moments care prin natura conceptului este creat pentru a reda curviv toate etapele evenimentului.

5. Filmarea sedintei foto

Se obisnuieste ca in ziua nuntii sa oferi timp pentru sedinta foto. Dorinta mirilor este ca aceasta sedinta foto sa fie filmata. Bineinteles ca nu sub aceasta forma.

Ei isi doresc ca videograful sa compuna si sa surprinda cateva „cadre dragute” la aceasta sedinta pe care sa le insereze in clipul de nunta.

Este foarte gresit sa gandesti ca un videograf profesionist de nunta poate surprinde acele „cadre dragute” pe care tu ti le imaginezi.

Sedinta foto dupa cum ii spune si numele, este o sedinta foto si nimic mai mult. Nu incurajez si nu sunt de acord cu imbinarea sedintei foto cu sedinta video. Un fotograf are nevoie de tot timpul pe care tu l-ai acordat sedintei foto. De asemenea, atat fotograful cat si cameramanul au nevoie de resurse total diferite pentru a capta acele imagini pe care ti le doresti.

6. Comunicarea

Indiferent de statutul cameramanului pe care l-ai angajat sa-ti filmeze nunta ai nevoie de comunicare cu acesta. Majoritatea mirilor gandesc ca daca au angajat un cameraman profesionist, acesta va sti ce sa faca. Nu este chiar asa.

Fara o comunicare solida intre ofertant si miri, riscurile sunt imense. Nimeni nu isi doreste sa devina un cliend dificil pentru cameramanul sau fotograful nuntii, de aceea e bine sa existe o comunicare intre acestia. Despre ce risti daca nu comunici cu videograf-ul nuntii tale am scris aici.

Nunta nu se va transforma niciodata intr-un studio de filmare, iar cameramanul pe care l-ai angajat sa-ti filmeze nunta va tine cont de toate dorintele pe care tu le ai. Tot ce trebuie sa faci este sa comunici cu acesta inainte de ziua nunti.

Doar prin comunicare ajungi sa creezi un desfasurator de eveniment ce are rolul de a organiza intregul eveniment si intreaga activitate a ofertantilor angajati.

7. Lumina

Am auzit de curand un cuplu de miri care la vals au stins luminile complet. Mentionez ca acestia au dorit si stingerea proiectoarelor video. Pe scurt, au vrut sa fie bezna.

Pe motivul ca nu cunoasteau pasii de dans de la vals, au zis ca daca va fi lumina stinsa nimeni nu va baga de seama ca ei nu si-au pregatit valsul. Sa zicem ca e o argumentare logica.

Dar, multi isi doresc ca pe toata durata petrecerii luminile sa fie stinse pe motivul ca invitatii au nevoie de intimitate. Cu alte cuvinte, cameramanul isi va face setari ca si cand ar filma intr-o pesterea. Sustin naturaletea cadrelor filmate dar nu in acest mod prin care procesoarele aparatelor iau foc compensand lipsa de lumina.

Asadar, daca vreti sa aveti amintiri care sa reflecte intr-un mod cat mai real petrecerea nuntii, nu stigeti lumina.

Sursa : Madalin Dumitru

Leave a Reply