Ce trebuie să conţină un video de nuntă?

Ce trebuie să conţină un video de nuntă?

posted in: Video Nunta Mures | 0

Video-ul de nunta, Best Moments sau Highlights cum este numit in productia video de nunta, reprezinta un clip cu grad mare de interes pentru miri. Oamenii traduc acest videoclip de nunta ca fiind un video care contine cele mai frumoase momente ale unei nunti. Subiectivismul acestei realizari intervine intre cameramani si editori cand sunt nevoiti sa ofere o definitie reala a videoclipului de nunta. In acest articol prezint in viziunea mea ce trebuie sa contina videoclipul de nunta.

Eu ca videograf de nunta, consider ca videoclipul de nunta trebuie sa transmita atmosfera evenimentului. Sunt de parere ca elementele compozitionale, punctele de statie si incadraturile sunt mult mai importante decat cele mai frumoase momente ale unei nunti. In viziunea cameramanilor de nunta, un moment frumos este acela care leaga sau transmite un anume mesaj sau o anumita stare.

Am observat ca sunt foarte multi cei care urmaresc calitatea tehnica a unui videoclip de nunta. Din punctul meu de vedere partea tehnica trebuie sa conteze cel mai putin. De ce? Pentru ca ziua nuntii reprezinta un eveniment live la care esti supus sa gandesti si sa iei decizii in fractiuni de secunda. Video jurnalismul de nunta nu iti ofera posibilitatea de a controla 100% scena de filmare. Sunt multi videografi de nunta insa care ofera timp pentru a filma scene impecabile din punct de vedere tehnic. Pentru ca timpul din ziua nuntii este limitat, va exista marele risc ca informatia sa fie puternic dezechilibrata. Informatia prezentata in video de nunta se remarca prin argumentarea cadrelor filmate.

Resursele video-ului de nunta

Interactiunea persoanelor nu trebuie sa lipseasca din video-ul de nunta. Poate ca sunt multe situatii cand editorii aleg ca anumite cadre sa fie taiate, chiar daca in viziunea ta acele cadre erau “wow”. Noi consideram ca in momentul cand vizualizezi un videoclip de nunta trebuie sa-l si intelegi. Indiferent de nivelul vizual pe care il detine un om, acesta trebuie sa inteleaga un videoclip de nunta.

Importanta persoanelor si a actiunilor nu trebuie sa lipseasca din videoclipul de nunta. Mirii sunt speciali pentru ca oamenii invitati ii fac speciali si nu pentru ca au o anume vestimentatie sau pentru ca parcurg anumite traditii.

De asemenea nu conteaza prin ce mijloace un videografului ajunge sa realizeze videoclipul de nunta. Tot ce trebuie sa te intereseze este: Viziunea si modul dezvoltarii sale. Am scris mai multe articole despre evolutia videografului de nunta. Consideram ca evolutia videografului de nunta este unul dintre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont cand alegi ofertantul video de nunta.

Am ajuns un videograf pro datorita oamenilor pentru care am filmat. Reusesc sa le ofer oamenilor videoclipuri de nunti originale pentru ca acestia sunt bine informati cu privire la filmarea de nunta. Tuturor le spun ca rezultatul filmarii de nunta depinde in mare parte de informatia pe care mirii o detin. Asadar, pentru a concluziona subiectul acestui articol, calitatea  videoclipului de nunta reprezinta viziunea, originalitatea si talentul videografului asupra materialului filmat.

Sursa : Madalin Dumitru